Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Cégünkről

Több mint 40 éves gépgyártó vállalkozásunk megalapítása a gyógyszergyártás fejlődésével megjelenő egyedi igényeknek köszönhetően jött létre. Célunk, hogy segítsünk ügyfeleinket üzleti teljesítményük optimalizálásában.

Küldetésünk, hogy vezető pozíciót foglaljunk el működési területünkön minőségi elkötelezettségünk, innovációnk, és üzletfeleinknek nyújtott értékmegőrzés által.

Vállalatunk tevékenysége az egyedi igényeknek megfelelő speciális, rozsdamentes acélból készült

– nyomástartók
– szűrők
– homogenizáló keverők
– többcélú, multifunkciós berendezések
– por és granulátum feldolgozó gépek
– őrlők, szitálók
– fermentálók
– speciális tárolók

gyártása gyógyszer, kozmetikai, élelmiszer és vegyipari vállalatok számára.

Termékeinket összeszerelt állapotban és – megrendelői kívánságára – vezérléssel, egyedi műszaki és villamossági megoldások megvalósításával helyszíni bekötéssel adjuk át a használatra. A berendezések színvonalát, alkalmasságát egy jól képzett és tapasztalt, a minőség iránt elkötelezett mérnöki csapat szavatolja.

Gyártmányainkkal, azon leendő partnereink figyelmét szeretnénk felhívni, akiknek szükségük van egyedi megoldásokra, így a testre szabott rendszerek támogatásával magasabb szinten tudják üzletvitelükbe integrálni a Kiskun Meridian által gyártott termékeket.

Csapatunk bízik a hosszú távú együttműködésben. Az ügyfeleinknek nem csak egy terméket kívánunk leszállítani, hanem egy megoldást a kihívásainak.

Iroda központi:
06 20 260 5885

Árajánlat kérés, műszaki ügyek:
06 30 337 3767

Mérnökség:
06 20 212 1767

Gyártás és Technológia

Megrendelőink igényeit a szakmailag kiemelkedő tervező mérnökeink minden esetben maximálisan kiszolgálják, a tervezés AutoCAD rendszerben történik.

Gyártmányaink különböző bonyolultságát figyelembe véve, az összetettebb berendezések vezérlését, PLC-vel ellátva is tudjuk szállítani, a megrendelői igényeknek megfelelő műszerezettséggel.

Gyártás

Gyártmányaink rozsdamentes (ausztenites korrózióálló) acélból készülnek, melyeknek felületi érdességét a megrendelői és felhasználási követelményektől függően, Ra0,4µm -1.6µm közötti értékkel készítjük el mechanikusan és/vagy elektorpolírozással.

Termékeink kivétel nélkül robbanás-biztos és gyújtószikra-mentes kivitelben készülnek, amik elsősorban a villamos szerelvények, műszerek, kijelzők, illetve a villanymotorok ATEX rendeleteknek való megfelelését szolgálja.

Kezelhetőség

Gyártmányaink kialakításánál, fontos szempontnak tartjuk, hogy megrendelőink könnyedén tudják azokat kezelni, valamint az egyes műveleteket, mint a szerelést, a szétbontást és a tisztítást véghezvinni. Különösen érvényes ez a gyakori termékváltást, sok tisztítást igénylő rendszereknél.

Tartósság

Gyártmányainkkal szemben támasztott követelmény, hogy a berendezéseink hosszú időn keresztül tudják teljesíteni az üzemi kívánalmakat azonosan magas szinten. Ezért a gyártási folyamat részeként, többszöri vizsgálatokat végzünk el, hogy megrendelőink maximálisan elégedettek legyenek termékeinkkel

Alkalmazott hegesztési eljárásaink

– kézi ívhegesztés bevont elektródával (111-es eljárás)
– argon védőgázas wolfram elektródás (AWI) ívhegesztés (141-es eljárás)

Nyomástartó berendezéseinknél, a hegesztési varratok radiográfiai és ultrahangos vizsgálattal vannak ellenőrizve, hegesztési varrataink jóságfoka v>0,85.

Egyéb más, nem nyomástartó berendezéseinknél a hegesztési varratokat penetrációs vizsgálattal ellenőrizzük.

Tanúsítványok és Minősítések

Megrendelőinknek leszállított berendezéseink zömmel tűz-és robbanásveszélyes terekben működnek. A tervezésnél, a gyártásnál és a vizsgálatoknál kiemelt figyelmet fordítunk az ATEX szabályainak érvényesítésére, a biztonságos megoldások végrehajtására és azok bizonylatolására.

Vállalatunk az alábbi tanúsítványokkal rendelkezik:

– hegesztés technológiai eljárás vizsgálati tanúsítványok (WPAR – TÜV)
– hegesztett szerkezetek üzemalkalmassági tanúsítványokkal
– vállalatunk ISO 9001-es minőségirányítási rendszerben működik

Alkalmazott szabványaink:

– között szerepel a PED (2014/68/EU Direktíva)
– UPV (unfiredpressurevessels); valamint a német AD-2000 Merkblatt

Nyomástartó berendezések gyártási előírásainak megfelelően cégünk részt vesz az adott berendezések telepítésében, beüzemelésében és qualifikációs dokumentációk elkészítésében.

profile1

profile1

 

 

profile1

 

profile1

tab3

Biztonság

Fókuszpontunk a nemzetközi szabványoknak való megfelelés, melyek érvényesítésére termékeink biztonságos működése terén kiemelt figyelmet fordítunk. A szabványokat mind a termékek tervezésénél, mind az anyagkiválasztásnál és a gyártóművi vizsgálatoknál is alkalmazzuk. Termékeink kivétel nélkül robbanás-biztos és gyújtószikra-mentes kivitelben készülnek, amik elsősorban a villamos szerelvények, műszerek, kijelzők, illetve a villanymotorok ATEX rendeleteknek való megfelelését szolgálja.

tab3

Minőség

Termékeink a legmagasabb anyagszabványoknak is megfelelő korrózió és saválló acélból készülnek. Gyártási technológiáink között szerepel a bevont elektródás, az argon-védőgázas, a volfrám-elektródás valamint a fogyóelektródás ívhegesztési eljárás. Minden egyes termék gyártás során törekszünk a tökéletes anyagmegmunkálás elérésére, hegesztési varrataink jóságfoka v>0,85.

tab3

Tartósság

Közel 40 éves gyártási tapasztalatunkból kifolyólag olyan kiforrott tervezési és gyártási eljárásokat alkalmazunk, melyek biztosítják termékeink több évtizedes élettartamát. Termékeink esetleges meghibásodása esetén helyszíni karbantartó csapatunk 24 órán belül megkezdi az esetleges meghibásodás elemzését és a javítási javaslatok kidolgozását.

tab3

Egyediség

Mind társaságunk üzleti filozófiája és szerkezeti felépítése is az egyedi termékgyártásra helyezi a hangsúlyt. Társaságunk közel 40 éve a legmagasabb minőségi színvonalon szolgálja ki ügyfelei egyedi gyártási igényeit, ide értve a legkomplexebb megrendelések elkészítését is a tervezési fázistól egészen a késztermék legyártásáig és helyszíni beüzemeléséig. Termékeink egyedi tervrajzait saját mérnökeink AutoCAD szoftverrel ügyfeleink igénye szerint mind 2D, mind 3D változatban elő tudják készíteni.

Termékeink

1. Nyomástartó berendezések

Gyártó tevékenységünk körébe tartoznak a különböző kivitelben készült rozsdamentes vagy saválló acélokból készült nyomástartó berendezések előállítása, (pl. tartályok, autoklávok, reaktorok). Egyedi, speciális igényekhez igazodott gépeink megfelelnek a PED (Pressure Equipment Directive) előírásoknak, így készülékeink egy magasabb fejlettségi szintet képviselnek. Szakmai tudásunkkal, képesek vagyunk nagy bonyolultságú. összetettebb gépeket gyártani, amelyek megfelelnek a legszigorúbb iparági sztenderdeknek, követelményeknek.

Nyomástartó gépek típusai és jellemzőik:

 • egyszerű nyomás tartó tartályok szimpla vagy duplikált kivitelben:
  • űrtartalom: 0,5l- 10,000l (10m 3 )
  • rozsdamentes (ausztenites korrózióálló acél)
  • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
  • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között
 • keverős, nyomástartó tartályok:
  • Keverőmű kialakítása: tengelyvonalban elhelyezett, aszimmetrikusan eltolt felső keverőmű és alsó, fenéken elhelyezett keverőmű.

500 literes autokláv

800 – 2,000 literes duplikált, szigetelt nyomás tartó edény

150 literes, fűthető, keverős, mobil nyomás tartó edény

500 literes, duplikált, szigetelt, mérőcellás nyomás tartó edény

150 literes, nyitható fedelű, mobil, nyomás tartó edény

2. Szárító gépek

Kiemelten fontos gyártmányaink a szárító gépeink. A vákuumos közegben való szárítást keverő egység végzi a duplikált, szigetelt tartályban. Lehetőség van továbbá melegvizes valamint oldószer visszanyerő egységekkel kiegészített komplexebb gépek kialakítására is.

Szárító gépeink különböző kivitelben készülhetnek, így megkülönböztetünk: szekrényes, tálcás, fluid szárító gépeket.

Szárító berendezéseink típusai és jellemzőik:

 • egyszerű szárító tartályok szimpla vagy duplikált kivitelben:
  • űrtartalom: 100l- 1,000l (1m3)
  • rozsdamentes (ausztenites korrózióálló acél)
  • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
  • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között

Keverőmű kialakítása: tengelyvonalban elhelyezett, keverőmű. A tengely tömítés szárazon futó csúszógyűrűs tömszelence.

Szárító berendezéseinknél fontos szempont a könnyű kezelhetőség, pl. egy robusztus keverőmű speciális kialakítása révén a palást közvetlen közelében kihajlás nélkül dolgozik, vagy a száraz anyag maradéktalan kiürítését holttérmentes billenő tányérú szelep végzi, ennél fogva a tisztítás is egyszerű művelet.

400 literes duplikált vákuumszárító, fűthető keverő egységgel

3. Szűrő készülékek

A szűrés a vegyipari műveletek egyik legváltozatosabb ága, igen sok különböző nagyságú, formájú és megoldású szűrőberendezést igényel. Szűrőkészülékeinkkel a vegyipari és gyógyszeripari követelményeket, maximálisan kielégítjük. Működésükben, megkülönböztetünk egyszerű nyomó, valamint vákuumszűrőket.

Szűrő berendezéseink típusai és jellemzőik:

 • egyszerű nyomó és vákuumszűrők:
  • űrtartalom: 1l- 500l (0,5m³)
  • szárító felület: 0,2 m²- 2m³)
  • rozsdamentes (ausztenites korrózióálló acél)
  • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
  • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között
  • típusai: táskás, zsákos, tálcás, hámozókéses stb.

60literes, duplikált nyomó szűrő

1.1m2-es nyomószűrő

tálcás szűrő berendezés

2m2-es tálcás nyomószűrő berendezés

4. Keverős készülékek

Keverős készülékeink pl. autoklávok, fermentorok, szuszpendáló gépek, reaktorok a gyógyszeripari felhasználás mellett az élelmiszeriparban is megtalálhatóak. Készülékeinkkel, lehetőségek van különböző, speciális élelmiszer feldolgozási műveletek, munkafolyamatainak részeként, pl. krémek, masszák előállítására és azok csomagoláshoz való kinyomatására.

Gyártmányainkat az iparágra jellemző szigorú követelményeknek megfelelően, a könnyű kezelhetőség, gazdaságosság és a hosszú távú felhasználás jegyében fejlesztettük.

Keverős gépeink jellemzőik:

 • egyszerű nyomó és vákuumszűrők:
  • űrtartalom: 1l- 1,000l (1m³)
  • rozsdamentes (ausztenites korrózióálló acél)
  • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
  • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között
  • típusai: késes aprító keverő, bolygó kaparó keverő, stb.

Keverőmű kialakítása: tengelyvonalban elhelyezett, aszimmetrikusan eltolt felső keverőmű és alsó, fenéken elhelyezett mágneskuplungos keverőmű. A tengelytömítés szárazon futó csúszógyűrűs tömszelence, vagy folyadékos csúszógyűrű.

300 literes, keverős, nyomástartó berendezés

500 literes, keverős, nyomástartó berendezés

120 literes, mobil, pneumatikus keverős, szállító illetve tároló berendezés

120 literes, mobil, pneumatikus keverős, szállító illetve tároló gép

120 literes, mobil, pneumatikus keverős, szállító illetve tároló berendezés

630 literes, keverővel ellátott kristályosító reaktor berendezés

500 literes, pneumatikusan nyitható fedelű, keverős berendezés

120 literes, keverővel ellátott nyomástartó berendezés csúszó gyűrűs tömítéssel

60 literes, fűthető, alsó mágneskuplungos keverővel ellátott tiszta-téri berendezés

160 literes, vezérlő szerelvénnyel és keverővel ellátott berendezés

5. Por és granula feldolgozó gépek

Megrendelő partnereinknek, összetett feladatot jelent a porok és granulák kiporzásmentes szállítása és adagolása.

Gyártmányainkkal megvalósítható az anyagok kiporzásmentes, ellenőrzött szállítása és adagolása, valamint speciálisan kialakított változatoknál a reaktorokba történő zárt beadagolás is.

Szállító csigák
A por- és granula kiadagolás egyik lehetséges változata a szállító csigák alkalmazása, rövidebb-hosszabb méretekben, amelyek gyorsan szétszedhetők, tisztíthatók.

Töltő készülékek
A vevői igényeknek megfelelően a porok áttöltésének számos változatát kínáljuk.

A tároló edények és kúpok, csövek közötti kapcsolatot kiporzásgátló gumielemek valósítják meg.

Tároló berendezések
Gyártmányainknak a porok és granulátumok tárolási, ürítési funkcióknak kell megfelelniük.

Ezen célokat szolgálják az igen nagy méret skálában és formában gyártott hordós eszközök, s azok, szerelvényei.

hordós homogenizáló gép

2,000 literes, konténer homogenizáló gép

100 literes, „V” homogenizáló gép

100 literes, „V” homogenizáló gép

6. Gyógyszer és egyéb anyagok kezelése és tárolása

Megrendelőink kívánságára összefüggő porvonalak, rendszerek tervezését és megvalósítás adjuk.

Por és granula konténereink kielégítik a legmagasabb GMP követelményeket. A konténerek kialakításánál fontos szempont a belső sarkok eltüntetése, valamint a varratok megmunkálása és a belső felületek elektropolírozása.

Megvalósult rendszereknél a tartályok mozgatását váltható kocsikkal oldható meg. A dokkolható, összezárható szállító szerkezetek garantálják a biztonságos szállítást, valamint egyidejűleg teljesítik a legmagasabb tisztíthatósági követelményeket is.

Egyéb, tároló, homogenizáló berendezéseink, jellemzőik:

 • űrtartalom: 10l- 2,000l (2m³)
 • rozsdamentes (ausztenites korrózióálló acél)
 • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
 • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között

különböző űrtartalmú (150 – 2,000 l.-ig), különböző alakú porkonténerek tároló és homogenizáló edények

különböző űrtartalmú (150 – 2,000 l.-ig), különböző alakú mobil porkonténerek tároló és homogenizáló edények

különböző űrtartalmú (150 – 2,000 l.-ig), különböző alakú porkonténerek tároló és homogenizáló edények

Kiskun típusú, különböző űrtartalmú (20 – 200 l.-ig), nyitható fedelű hordók

különböző űrtartalmú (50 – 200 l.-ig), mobil, oldat szállító tartály

különböző űrtartalmú (50 – 200 l.-ig), mobil, oldat szállító tartály

különböző űrtartalmú (50 – 200 l.-ig), mobil, oldat szállító tartály

különböző űrtartalmú (50 – 200 l.-ig), mobil, oldat szállító tartály

Megnevezés: 20,000 literes fekvő tartály

7. Többcélú készülékek

Megrendelőink kivételes esetekben különleges igényekkel állnak elő. Ilyen a szűrés – keverés – szárítás együttes műveletét végző vagy kromatografáló gépek amelyek komplexitásuknál fogva, energiát, gazdaságos működést és hatékonyabb munkavégzést eredményez megrendelőinknek. Előzetes egyeztetéssel a különböző a felhasználói igényeknek megfelelően lehetőség van, egyéb kiegészítő egységekkel való gyártásra.

Többcélú gépeink jellemzőik:

 • űrtartalom: 10l- 1,000l (1m³)
 • rozsdamentes (ausztenites korozióálló acél)
 • felületi érdesség: Ra0,4µm -1.6µm
 • nyomásérték határok: -1 bar – 10 bar között

Keverőmű kialakítása: tengelyvonalban elhelyezett, aszimmetrikusan eltolt felső keverőmű és alsó, fenéken elhelyezett mágneskuplungos keverőmű. A tengelytömítés szárazon futó csúszógyűrűs tömszelence. A keverőmű és test emelése-süllyesztése pneumatikus hajtással történik.

500 literes, levehető fedelű, keverővel ellátott készülék

200 literes, nyitható fedelű tároló és szállító edény

Hajtó csöves csőköteges kondenzátor

100 literes, alsó mágneskuplungos keverő gép

Elérhetőség

CÍM

6100 Kiskunfélegyháza, Kecskeméti út 173.

TELEFONSZÁM

Tel: +36(76)560-427

EMAIL

info@kiskunmeridian.hu

  Partnereink

  Gépeinket számos hazai és nemzetközi gyógyszergyár, vegyipari üzem, és élelmiszeripari vállalat használja. Néhányan partnereink közül:

  partners